Våra bloggar ger oss nya roliga kontakter

Hattask med hatt som ska med på vår resa
Hattasken som behövde komma ut och resa!

Under några månader har nu Sara och jag forskat om Augustas 1850-talsvärld. Det blir många timmar framför datorn eller med näsan i böcker. Ibland blir det lite ensamt. Förra veckan kom Sara till Sverige och då blir det så mycket roligare när man kan diskutera över köksbordet och skratta tillsammans åt lustiga sammanträffanden och fantastiska upptäckter. Även om Skype och epost fungerar bra för att dela information, finns det inget som går upp emot att träffa folk ”på riktigt”. Och vårt projekt går nu in i en sådan fas.

Senaste tiden har vårt bloggande medfört många roliga möten, en del helt nya kontakter men även goda vänner och släktingar har hört av sig. Det var så vi tänkte när vi började blogga, att om vi delar med oss av det vi hittar i vårt sökande efter Augustas värld, så kanske andra också tycker det är kul att dela med sig av vad de kan och vet. Och det visade sig inte bara vara information, folk delar med sig saker också!

Min nya hattask är ett fynd från en god vän som tyckte att ”hennes hattask behövde komma ut och resa”. Visst är det underbart!

Och erbjudandena fortsätter från andra: Behöver vi spetsar till något? Kan vi ha glädje av gamla fina lakan? Nattskjortor?

Självklart kan vi inte åka kanalbåt utan nattskjortor, när vi ska tassa upp på däck mitt i natten för att se stränderna passera i månsken.

Nu är almanackorna fullklottrade en månad framöver med möten med släktingar och vänner som alla har pusselbitar till vårt Augustapussel. Just nu är vi i Visby, nästa vecka i Norrköping och Åtvidaberg, veckan därpå i Sörmland, sedan Västerås.

Och Götakanalresan den 30 maj blir en rolig upplevelse. Fler och fler talar om att de kommer hälsa på oss på vägen under kanalfärden!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *