Två år sedan vi reste i Europa i Augustas fotspår

För två år sedan avreste vi från Stockholms central mot Tyskland. Det blev en helt fantastisk resa, lite som en dröm som man sedan inte riktigt kan fatta att den faktiskt var sann.

Vår Europaresa 2017 blev starten till något nytt i våra liv. Det blev ett systerprojekt där vi, efter att ha bott på varsin kontinent i 40 år, började jobba tillsammans.

I Augusta-projektet lägger vi nu all vår energi. Det är en förmån att få forska i kvinnors historia i mitten av 1800-talet. Och lika roligt är det att dela med sig av de fynd och historier vi hittar. För varje namn i Augustas dagbok visar sig ha sin egen historia, om man gräver lite i arkiv och tidningar. Sömmerskan, hushållerskan, pigan, fattighusföreståndaren, änkor och grannar, alla börjar nu få liv i vår forskning. Så förutom Augustas intressanta liv med resor, baler och sidenklänningar, blir det nu även de ”vanliga” kvinnorna som intresserar oss. Vilket innebär enkla klänningar, förkläden och sjaletter.

Vi hoppas att ni vill fortsätta följa oss på vår historieresa under mitten av 1800-talet!

Vi plockade ut några bilder som vi inte brukar visa och gjorde ett litet bildspel. Det är bilder där vi ser lite tokiga ut och där hatten hamnar på sned och där vi inte ser så prydliga ut. Vi bjuder på det!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *